Shani Lams

Beschikbaar

Kinder- en jongerenpsycholoog

Kinderen en jongeren doorlopen elk een uniek groeiproces waarbij ze opgroeien tot individuen. Echter verloopt dit proces niet altijd even makkelijk en kunnen er hindernissen opduiken.

Graag begeleid ik kinderen en jongeren tussen 2,5 en 18 jaar oud bij hoe ze kunnen omgaan met deze hindernissen en de bijhorende emoties. Tijdens individuele sessies werken we samen rond verschillende thema’s zoals gedragsmoeilijkheden, laag zelfbeeld, ASS, ADHD, angsten, tics, slaapproblemen, verlies-, rouw- en traumaverwerking, hechting, echtscheiding,…

Daarnaast gaat het opvoeden van kinderen en jongeren gepaard met vallen en opstaan. Bij ouders kunnen er zich weleens onzekerheden voordoen wanneer de opvoeding moeizaam verloopt. Alsook kunnen er vragen en twijfels ontstaan over het gedrag van je kind en hoe je hierop kan inspelen. Ik begeleid ouders in dit proces en denk samen met hen na over hoe ze hun kind het beste kunnen ondersteunen in hun groeiproces.
Soms kunnen er door de hindernissen die zich voordoen ook moeilijkheden ontstaan in de ouder-kindrelatie of ontstaan er patronen waar jullie als gezin uit willen raken. Om hier rond te werken is er ook een mogelijkheid tot ouder-kindtherapie.  Daarnaast kunnen kinderen en jongeren ook bij mij terecht voor intelligentie-onderzoek, (neuro)psychologisch onderzoek en belevingsonderzoek.
Is de drempel te groot? Heb je enkel nood aan een kort advies? Wil je gewoon even kennismaken en de hulpvraag afstemmen? Dat kan! Je kunt me vinden op mijn maandelijks spreekuur (max. 20min).

Meer over Shani Lams

Wat kun je verwachten?

Met alle vragen, groot of klein, starten we bij een intakegesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek sta ik graag met ouders en kind stil bij de hulpvraag, bezorgdheden en verwachtingen. Daarnaast heb ik oog voor de sterktes die aanwezig zijn binnen een gezin en/of bij ouders en kind. Deze zullen doorheen de begeleiding ingezet worden. Tijdens het eerste gesprek vind ik het van belang om een veilig kader te creëren waarbinnen je zowel als ouder, maar ook als kind vrijuit kan spreken zonder enige angst te ervaren. Wanneer er sprake is van een klik kunnen we vervolgens samen bekijken wat ik voor jullie kan betekenen en welke pistes er bewandeld kunnen worden.

Mijn therapeutische stijl en aanpak

Bij voorkeur werk ik vanuit de integratieve psychotherapie. Deze therapievorm vertrekt vanuit een combinatie van verschillende therapiestromingen (bv. systeemtherapie, schematherapie, cognitieve gedragstherapie, cognitieve therapie, psychodynamische therapie enz.). Aangezien ik op maat van de ouders en kind werk, leunt deze therapievorm het meeste aan bij hoe ik te werk ga als psycholoog. Op deze manier kan ik de therapie helemaal aanpassen aan jouw unieke ik. Zo kunnen er interventies plaatsvinden vanuit de verschillende stromingen.  Tijdens de sessies maak ik gebruik van allerlei therapeutisch spelmateriaal.

Bijscholingen & specialisaties

  • Master klinische psychologie aan Universiteit Gent (2021) – Specialisatie Kinderen en Jongeren
  • Bachelor orthopedagogie aan Karel de Grote Hogeschool (2017)
  • Verschillende vormingsdagen rond verschillende thema’s zoals trauma, slaapproblemen, speltherapie, ASS,…
  • Postgraduaat Clientgerichte spelcounseling (2023-2025)

Tarieven en werkmomenten

Een sessie duurt circa 45 minuten. De resterende 15 minuten wordt er een terugkoppeling gedaan naar ouders.
Voor een sessie betaalt u 75 euro.
Het eerste intakegesprek bedraagt 85 euro (eenmalige 10 euro voor dossier- en administratiekosten).
Vanaf oktober 2023 ben ik geconventioneerd voor een beperkt aantal uren per week. Meer informatie kan je steeds verkrijgen per mail of telefonisch.
Je kan bij mij, steeds op afspraak, terecht op de volgende momenten:
  • Woensdag van 9u tot 17u
  • Donderdag van 13u tot 21u
  • Vrijdag van 14u tot 18u
  • Zaterdag van 9u tot 17u

Een afspraak maken met Shani Lams?

Neem contact met mij op door te mailen of bellen. Je kan ook rechtstreeks een afspraak plannen via de kalender.