Lynn Lambrechts

Beschikbaar

Klinisch psycholoog & Loopbaancoach

Welkom hier! Ik ben Lynn Lambrechts, klinisch psycholoog en erkend loopbaancoach.

Het leven gaat vaak gepaard met stress, onzekerheid en druk om verwachtingen waar te maken. Vaak vergeten we naar onszelf te luisteren, denken we dat we er alleen voor staan of worden we een gevangene van onze eigen gedachten waar we uiteindelijk zelf nog moeilijk uit kunnen geraken.
Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je angsten en frustraties op een veilige plek te mogen uiten, zaken vanuit een ander perspectief te bekijken en je sterke kanten en interesses te kunnen benoemen om zo jezelf te herontdekken. Ik wil je hierin zeer graag steunen en begeleiden
op je reis naar emotioneel welzijn.
De gevoelens van mensen hebben me altijd al geboeid. Ik stel me regelmatig de vraag “Hoe voelt die persoon zich echt?”

Mijn missie is om de mentale gezondheid van mensen te bevorderen.

Naast individuele therapie, wil ik ook ouders ondersteunen om bewuster en met meer verbinding op te voeden. Zo leren kinderen en jongeren van kleins af aan beter met hun emoties om te gaan. Hopelijk wordt de nood aan psychologische begeleiding in de toekomst kleiner. Op naar een generatie zonder zorgen!

Specialisaties: stress, overspannen, vermoeidheid, burn-out, parentale burn-out, ouderschapsissues, loopbaanbegeleiding

Meer over Lynn Lambrechts

Mijn therapeutische stijl

Een goede vertrouwensband is noodzakelijk om in een begeleiding iets in beweging te brengen. Hoe iemand nu in het leven staat, is grotendeels het gevolg van gebeurtenissen en ervaringen in het verleden. Daarom wil ik voldoende tijd nemen om kennis te maken en vertrouwen op te bouwen, om zo het maximale uit de begeleiding te kunnen halen.
Ik bied een luisterend oor zonder direct naar oplossingen te zoeken. Ik begeleid je wel om zelf tot inzichten en oplossingen te komen. Oplossingen gegeven door anderen hebben meestal slechts een effect op korte termijn; oplossingen waar je zelf op komt, hebben een langduriger effect. Ik wil de emoties en noden die achter jouw gedrag zitten, helpen achterhalen bij jezelf (en eventueel partner en kinderen). Ik bied jou een veilige warme plek aan waar je jezelf kan en mag zijn, waar je jouw moeilijkheden en zorgen kan uiten, zonder oordeel, schuld, schaamte, met begrip en erkenning. Ik nodig je uit om mild te (leren) zijn voor jezelf.

Ik verkies te werken volgens ACT, Acceptance and Commitment Therapie, derde generatie gedragstherapie. ACT leert je hoe om te gaan met moeilijke gevoelens, gedachten en lichamelijke sensaties, zonder ze te negeren of op te kroppen. Je gaat op zoek naar jouw waarden in het leven. Dit helpt om beter om te kunnen met moeilijkheden die je onderweg naar jouw waarden tegenkomt. Je gaat leren beslissingen nemen met het oog op jouw waarden. Je leert luisteren naar jouw lichaam, emoties en gedachten. De onwerkbare gedachten proberen we te accepteren. We gebruiken hiervoor concrete technieken, ervaringsgerichte oefeningen, beelden en metaforen. Leef het leven dat je zelf wil leiden.

Worstel je met moeilijkheden, lukt het jou niet om iets wat je zelf belangrijk vindt, te doen, weet je niet meer wat je zelf belangrijk vindt? ACT zal de kwaliteit van je leven verbeteren. Ben je klaar om het leven te leiden zoals jij het wil?

Aanbod

Mijn aanbod kan opgedeeld worden in vier luiken:

1 Psychotherapie
In psychotherapie bekijken we moeilijkheden die je ervaart van nader bij, ook jouw sterktes die je daar tegenover kan zetten. Jouw draaglast is niet meer in evenwicht met jouw draagkracht. We proberen om jouw veerkracht te verhogen zodat je terug beter om kan met tegenslagen.

Voorbeelden thema’s:

 • Energieproblemen: overbelasting, stress, (parentale) burn-out, perfectionisme, alle ballen in de lucht proberen houden, …
 • Angst: faalangst, sociale angst, …
 • Identiteitsvragen: wat wil ik in het leven, wie ben ik, …
 • Keuzeproblemen, eeuwige twijfelaar, …
 • Laag zelfbeeld, onzeker, minderwaardigheidsgevoelens
 • Ouderschapsissues: zichzelf niet meer herkennen, niet de ouder zijn die je wil zijn, …
 • Life work balance: evenwicht tussentijd voor jezelf, partner, kinderen, vrienden, familie, werk, vrije tijd, …


2 Emotiecoaching voor ouders

Ik begeleid ouders om beter om te kunnen gaan met onaangename gedragingen van hun kinderen. Ik wil ouders inzichten geven door middel van psycho-educatie, gesprekken en oefeningen. Achter het onaangenaam gedrag zitten gevoelens en noden die de moeite waard zijn om te achterhalen. Ook volwassenen hebben noden en gevoelens die achter gedrag zitten. Ik help je graag om er bij stil te staan en er achter te komen.

Kinderen zijn niet lastig; kinderen hebben het lastig. 

Via ouders wil ik zo kinderen helpen bij hun mentaal welzijn. Op die manier wil ik preventief bijdragen aan een generatie die mentaal welzijn meer voorop zet.

3 Psychodiagnostiek
Je kan een psychodiagnostisch onderzoek aanvragen voor volwassenen of kinderen om meer zicht te krijgen op een onaangename situatie, je sterktes en kwetsbaarheden. Op basis hiervan kan een meer gerichtere begeleiding opgestart worden. Ook intelligentie onderzoeken ikv logopedie behoren tot de mogelijkheden.

4 Loopbaanbegeleiding
Zit je gevangen in een gouden kooi, sleep je je dagelijks naar je werk, is je job niet genoeg uitdagend meer? Loopbegeleiding kan je helpen om terug meer werkgeluk en plezier te vinden in een job, wat mede een positief effect heeft op andere levensdomeinen. Een job hoor je niet vol te houden. Ideaal gezien geeft jouw job je meer energie dan het van je vraagt. We gaan samen op zoek naar jouw waarden, interesses, talenten, eigenschappen en kijken of je deze kan inzetten in jouw huidige job. Door middel van oefeningen en opdrachten krijg je inzicht in jezelf, je huidige job, je ideale job en kan je duurzame professionele keuzes maken.

Tarieven

 • Kennismakingsgesprek (intake) (50 minuten): €75 (+ éénmalig 10 euro administratie- en dossierskost)
 • Vervolgconsulaties (50 minuten): €75
 • Prijzen voor specifieke psychodiagnostiek kunnen opgevraagd worden per mail lynn@mensanabrecht.be of info@mensanabrecht.be
 • Loopbaanbegeleiding:

Via loopbaancheques van VDAB: €45 voor cheque 1 (4 uur begeleiding) en €45 voor cheque 2 (3 uur begeleiding) met gratis kennismakingsgesprek en gratis opvolgingsgesprek

Meer info op https://www.vdab.be/loopbaancheques of neem contact op met mij. Indien geen recht op loopbaancheques, contacteer me en we bekijken de mogelijkheden.

Betalingen bij voorkeur via Payconiq, cash kan ook.

Opleidingen

 • ACT basisopleiding (2024, ACT Academy)
 • Opleiding tot loopbaancoach (2023, Generation Balance)
 • Training Ouders begeleiden naar verbindend ouderschap (2023, bij Anky De Frangh en Kimberley Roerdink)
 • Postgraduaat Psychodiagnostiek: persoonlijkheid, opvoeding en gezin, intelligentie en ontwikkelingsstoornissen (2014-2016 – Thomas More Antwerpen
 • Master in de Psychologie: Klinische Kinderen en Adolescenten (2010-2013 – KU Leuven)
 • Schakelprogramma Master in de Psychologie (2009-2010 – KU Leuven)
 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie (2006-2009 – Thomas More Antwerpen)

Erkenningen

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 882113008
Visumnummer (FOD Volksgezondheid): 413996

Een afspraak maken met Lynn Lambrechts?

Neem contact met mij op door te mailen of bellen. Je kan ook rechtstreeks een afspraak plannen via de kalender.