Julie Maes

Tijdelijke clientenstop

Klinisch psycholoog

Ik verwijs u graag door naar mijn collega’s Tara Van Herck, Kim Van Duffel of Céline Serré of naar mijn maandelijks spreekuur (max. 20min voor kortdurend psychologisch advies) ter overbrugging van de wachttijd, klik hier.

Zoals we allemaal wel weten, of vermoeden, kan het in een normaal mensenleven gebeuren dat de balans tussen draaglast en draagkracht verstoord geraakt. Het is dan ook mijn intentie om samen met jou terug grip te krijgen op aspecten die jouw psychologische balans uit evenwicht hebben gebracht. Ik zou graag samen met jou (durven) stilstaan en betekenis geven aan wat er gaande is in het leven. Het gaat over écht stilstaan bij emoties die ons namelijk zoveel te vertellen hebben en ons attenderen om niet van onszelf te vervreemden. Het gaat hier dus over een innerlijke connectie die we kunnen (her)ontdekken.

Specialisatie: stress, overbelasting, burn-out, perfectionisme.

Meer over Julie Maes

Mijn therapeutische stijl

Als klinisch psychologe hecht ik belang aan de “klik” en het vertrouwen in de therapeutische relatie. Hierbij staat wederzijdse feedback en afstemming op de voorgrond. Ik vind het fijn om door middel van psycho-educatie, praktische oefeningen (zowel binnen als buiten de therapieruimte) en visualisaties aan de slag te gaan aangezien dit vaak een verrijking is voor het therapeutisch proces. Graag creëer ik voor jou een veilige ruimte waarin jij JIJ kan zijn.

Ik heb de voorkeur voor een integratieve therapievorm. Integratieve psychotherapie werkt vanuit de combinatie van verschillende vormen van psychotherapie. Omdat elke mens een unieke benadering nodig heeft, probeer ik de therapie aan te passen aan jouw behoeften en eigenheid. Er kunnen dus verschillende interventies plaatsvinden, vanuit allerlei stromingen (bv. cognitieve therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, systeemtherapie, dialectische gedragstherapie enzovoorts).

Aanbod

Ik heb ervaring met een brede waaier aan psychologische en psychiatrische problematieken. Je kan bij mij terecht voor individuele begeleiding voor volwassenen (vanaf 18 jaar). Hieronder ziet u enkele voorbeelden van thema’s waarvoor u bij mij terecht zou kunnen:

 • Stemming: somberheid, depressieve klachten, bipolaire problematiek
 • Overbelasting, stress, burn-out, perfectionisme en grenzen
 • Angst: sociale angst, paniek, hyperventilatie, dwangproblematiek
 • Zelfmoordgedachten en/of zelfverwondend gedrag
 • Existentiële vragen in het kader van zelfontplooiing
 • Identiteitsvragen in het kader van zelfontplooiing: wie ben ik? wat wil ik nu eigenlijk?
 • Hoogsensitiviteit: wat is het en hoe ga ik ermee om?
 • “De dingen des levens”

Verloop

Tijdens het intakegesprek wordt aandacht besteed aan de opbouw van een therapeutische relatie en worden verschillende levensdomeinen geëxploreerd (biopsychosociaal). In vervolgconsultaties zal er dieper ingegaan worden op specifieke probleemdomeinen die voor jou prioritair zijn om jouw psychologische balans te (her)ontdekken. Zowel het intakegesprek als de vervolgconsultaties duren ongeveer 45 minuten.

Erkenning en visum

 • Erkenningsnummer Psychologencommissie: 952126421
 • Visumnummer 309428
 • RIZIV-nummer 7-02307-70-000

Tarieven

Aangezien ik volledig geconventioneerd ben, heb je recht op een voorafbepaalde aantal sessies aan verlaagd tarief (11 euro of 4 euro bij verhoogde tegemoetkoming).

Opleidingen

 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie (Thomas More Hogeschool Antwerpen, 2016)
 • Master in de Klinische Psychologie– optie volwassenen (Vrije Universiteit Brussel, 2020) – met onderscheiding
 • Postacademische vormingen
  – Emotiegerichte counseling (Thomas More Hogeschool, 2020)
  – Expertisesessies (Vrije universiteit Brussel): zelfverwonding, perfectionisme, persoonlijkheidsstoornissen,…
  – Creatieve werkvormen in individuele therapie (Educatieve Academie, 2022)
  – Ademen (Educatieve Academie, 2022)
  – Actiegerichte interventies in de klinische praktijk (Educatieve Academie, 2022)
  – Dialectische gedragstherapie 2-daagse training (Educatieve Academie, 2022)

Een afspraak maken met Julie Maes?

Neem contact met mij op door te mailen of bellen. Je kan ook rechtstreeks een afspraak plannen via de kalender.