Dieter De Deken

Tijdelijke clientenstop

Klinisch psycholoog

Ik verwijs u graag door naar mijn collega’s Frederique Breugelmans of Céline Serré.

We leven in uitdagende tijden, waar het leven niet altijd even gemakkelijk is. Denk maar aan de vele eisen die aan mensen gesteld worden vanuit hun omgeving en de complexiteit van onze maatschappij. Voor velen onder ons is het leven grotendeels een mooie weg. Zoals op iedere tocht echter zullen er stukken komen waar de weg minder duidelijk is, moeilijker begaanbaar of gewoon te zwaar lijkt. Bij jou ziet dit er anders uit dan bij mij, gezien we allemaal ons eigen uniek pad hebben.

Op deze moeilijkere stukken van ons pad kan het leven echter grijzer zijn. Het kan voelen alsof niets nog lukt, goed gaat of wat dan ook. Bij de ene persoon is dit intenser en langduriger dan de ander. Echter, elk lijden is belangrijk en dient geëxploreerd te worden, hoe groot of klein ook. Dit kan ook te wijten zijn aan zoveel mogelijke factoren dat door de bomen het bos niet meer te zien is. 

Indien je het gevoel hebt op zo’n moment te zitten in je leven, kan het nodig zijn hier met iemand over te spreken. Daarvoor kan je ten allen tijde bij mij terecht. Graag zit ik met jou samen om te bekijken waar het voor jou (even) stroef loopt. Op die manier kunnen we samen kijken naar de weg die jij wilt afleggen. Ook wanneer je niet goed meer weet waar je vandaan komt of naartoe wilt.

Specialisatie: laag zelfbeeld, stemmingsproblemen en existentiële vragen

Meer over Dieter De Deken

Mijn therapeutische stijl

Als klinisch psycholoog, maar vooral als mens, vind ik het enorm belangrijk om er te kunnen zijn voor de ander. Ik vertrek in mijn werkwijze dus steeds vanuit een kennismaking, waarin we samen kunnen kijken naar je sterktes en kwetsbaarheden. Van hieruit kan ook gevoeld worden door beide partijen of er voldoende ‘klik’ is. Hiermee kan je begrijpen; voel jij je veilig bij mij? Heb ik het gevoel jou vooruit te kunnen helpen? Kunnen we goed met elkaar praten? Vertrouwen, veiligheid, een goede werkrelatie,… Het zijn maar enkele begrippen die voor mij voorop staan in onze gesprekken.

Daarnaast hecht ik enorm veel belang aan jouw eigen unieke groeikracht, je sterktes en de dingen die wel nog goed lopen. Ongetwijfeld is het op sommige momenten moeilijker dit te zien. Echter geloof ik erin dat jij, net zoals zoveel andere mensen, ook weer connectie kan maken met je eigen gevoel en die vaardigheden die je verder kunnen helpen in het leven. De stof laag die hier soms op ligt kunnen we echter samen opkuisen, met respect voor alle facetten van je leven. 

Aan de hand van gesprekken, psycho-educaties, eventuele contextgesprekken, oefeningen en dergelijke meer ga ik graag met jou aan de slag om je leven weer op de rails te krijgen, op het tempo dat jijzelf aangeeft. Hierbij wil ik jou ook steeds de kans geven feedback te geven over hoe het voor jou loopt: jij bent namelijk de belangrijkste schakel die kan voelen of de gesprekken nuttig zijn of niet. 

Ikzelf werk vanuit een cliëntgericht kader. Hierbij geloof ik dat cliënten zelf in staat zijn te voelen wat ze nodig hebben en dit te communiceren. Geen zorgen: ook als dit even niet lijkt te lukken ben je zeker welkom. Dan zoeken we het samen uit. De focus in dit kader ligt vooral in de therapeutische relatie. Op een gegeven moment komen we vast te zitten. In jou schuilen echter de krachten en vaardigheden die je nodig hebt om verder te gaan. In onze relatie zullen we deze samen proberen zoeken en heroriënteren zodat je jouw leven weer in handen kan nemen.

Tarieven

 • Kennismakingsgesprek (intake) (45 minuten): €75  (+ éénmalig 10 euro administratie- en dossierskost)
 • Vervolgconsulaties (45 minuten): €75
 • Prijzen voor specifieke psychodiagnostiek kunnen opgevraagd worden per mail dieter@mensanabrecht.be of info@mensanabrecht.be
 • Ik ben gedeeltelijk geconventioneerd (beperkt aantal uren per week). Dit wil zeggen dat therapie gevolgd kan worden aan €11,00 per sessie of €4,00 bij verhoogde tegemoetkoming. We bespreken de voorwaarden tijdens onze eerste sessie.

Opleidingen

 • Bachelor toegepaste Psychologie, Thomas More (2016-2019)
 • Master in de Klinische Psychologie voor Volwassenen en Ouderen, KU Leuven (2019-2023)
 • Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie, KU Leuven (2023-2027)

Aanbod

Mijn aanbod kan opgedeeld worden in twee luiken:

 1. Psychodiagnostiek In diagnostiek gaan we samen op zoek naar waar het nu juist vastloopt bij jou. Dit kan gaan van een algemene screening tot een specifieker psychodiagnostisch onderzoek.
 2. Psychotherapie In therapie kijken we ook naar waar het vastloopt, maar zullen we samen werken aan het weer in gang krijgen van je leven. Hierbij werk ik met een brede waaier aan psychologische moeilijkheden die je kan tegenkomen.
 • Stemming (depressieve klachten, somberheid,…)
 • Stress en burn-out
 • Rouw
 • Trauma’s
 • Angsten (sociale, paniek, dwang,…)
 • Onzekerheid en laag zelfbeeld
 • Assertiviteit
 • Sociale moeilijkheden
 • Existentiële en religieuze vragen
 • Hoogsensitiviteit

Verloop

In een eerste kennismakingsgesprek (45 minuten) gebeuren er enkele zaken. Enerzijds leren we elkaar kennen, anderzijds zal ik ook een inschatting maken van je hulpvraag. Daarbij is er steeds ruimte voor jouw eigen verwachtingen, bezorgdheden en dergelijke. Op het einde van dit gesprek kijken we dan ook samen of ik iets voor jou kan betekenen. Hierbij dienen zowel jij als ik volledig overtuigd te zijn van deze keuze.

Hierbij is het voor mij erg belangrijk dat je je veilig voelt, het gevoel hebt mij te kunnen vertrouwen en vrijuit te kunnen spreken. Dit is namelijk een bijzondere basis voor therapie, die echt essentieel is. Indien je deze dingen bij mij niet voelt: no hard feelings. Het belangrijkste is dat jij verder kan geholpen worden en dat doe je best bij iemand waar je je goed voelt.

Hoe het traject er naderhand uitziet, is voor iedereen anders. Zoals ik reeds aanhaalde, ieder van ons is uniek en we hebben elk onze eigen weg. Uit de moeilijkheden geraken kan dus voor iedereen een ander pad of een andere afslag betekenen. Het belangrijkste is dat we hierbij samen op weg gaan en zullen zoeken wat jij nu nodig hebt om weer op gang te komen.

Een afspraak maken met Dieter De Deken?

Neem contact met mij op door te mailen of bellen. Je kan ook rechtstreeks een afspraak plannen via de kalender.